Lite ny energi

Kan det vara att jag fått lite mer social input idag? Fick extremt mycket lust att blogga. Trots att jag varit sjukskriven 100% på grund av foglossningen i redan en dryg månad så har jag inte hunnit bli uttråkad som jag trodde. Det finns alltid något att pyssla med! Missförstå mig rätt, jag sliter inte direkt ut mig. Dagarna går i ett långsamt tempo och ofta har jag en grej inbokad per dag, mer går inte. Känner av smärtan mer nu när jag gjort en sak varje dag, även om det inte direkt har varit en joggingtur eller hajk. Tvärtom. Men jag försöker ändå röra lite på mig. Till exempel, igår vaccinerade jag mig mot influensan 300m från lägenheten samt började fixa lite med gardinerna jag ska sy till vardagsrum och sovrum. Därefter hämtade jag Sigge i skolan och sen var det verkligen slut på energi och det onda började komma. Idag hälsade jag på på jobbet, fikade och tömde min dator på massa onödiga filer så vikarien slipper ta tag i det. Därefter (nu pressade jag mig lite) gick jag på gravidyogan när jag ändå var i stan. Har nu fem gånger kvar som jag betalat för men jag kommer ju aldrig in till stan, kände dock när jag var där att jag verkligen ska försöka ta mig dit. Instruktören (som även är doula) förmedlar väldigt mycket tänkvärt på yogan och så vi vilar extremt mycket såklart. Ett ”pass” är en timme och 45 minuter så det är mycket lugn och ro, inte alls mycket praktisk yoga men det är det som är tanken – att vara i nuet och göra det som känns bra för kroppen där och då. Dessutom är det väldigt mysigt med massa bolster, filtar, kuddar och gravidmagar!

Imorgon blir en lugnare dag, ska försöka göra det mesta klart med gardinerna pö om pö under dagen så det ”bara” är att skruva upp gardinstängerna kvar (läs: Fredriks mission). På lördag kommer nämligen en fotograf hem till oss (kompis till min söta kollega) för att fota min gravidmage! Känns som att lite tyg runt fönstren gör en hel del för mys- och finfaktorn i bild…

Vad mer då? Shoppade lite på nätet igår till bebis (tog en bra bit av förmiddagen – man gör ju efterforskningar och jämförelser!). Det blev en kudde, en skötbädd/dyna (som man har på skötbordet när man byter blöja), en virkad liten elefant som mest är söt och även fungerar som skallra samt Sophie (en plastgiraff som piper när man klämmer på den). Nu är det ”bara” några inköp kvar; ett litet täcke till vagnen, eventuellt en kudde till, amningsbh och tvättbara amningsinlägg (tänker att de kan vara extra skönt i början om bröstvårtorna blir såriga och gör ont att slippa bomull som fastnar). Sen kanske lite mer kläder och pyjamaser (har bara två!) men det väntar vi nog med ett tag till. Min man är nämligen helt övertygad om att folk kommer sticka till oss en body eller två när det verkligen närmar sig eller när bebisen är här. En annan vill ju kunna planera… Men men! Jag ska även sy om några stora lakan från förr (farmors mammas lakan osv) till påslakan som bebis ska ha.

För övrigt firar vi en månad som gifta idag! Hurra!

12265766_10153114203036513_7106704121360751227_o

Puss!

/emma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *