Dagsformen

Skulle inte riktigt säga att jag är i så bra form idag, igår på eftermiddagen och kvällen hade jag ganska ont i fogarna igen. Väldigt jobbigt med tanke på att jag haft ganska lite smärta sista tiden. Är stel och dan idag också. Det lilla extra för dagen var att jag vaknade av sendrag i ena vaden! Superhärligt verkligen. Inte. Jag har ju tidigare känt tendenser att sendraget är på väg när jag sträcker ut mig på morgonen och då slutar man ju bums att sträcka på sig för att undvika plågan. Men i morse hann jag inte reagera och fan så ont det gör! Fredrik kom in i sovrummet just då och lyckades på något sätt att hjälpa mig för det drog ihop sig så mycket i vaden jag jag inte kunde sträcka ut den med egen kraft hur jag än försökte. Otroligt spännande morgon och man var ju inte helt inställd på att somna om efter det.

Igår fick jag träffa söta Farnia på lunch och titta på hennes och A’s nya lägenhet samt snacka lite skit med hennes mysbebis <3 Himla, himla fin eftermiddag! Innan dess var jag hos barnmorskan, lyssnade på bebisens hjärtljud (149 slag/min), frågade om jag borde ta influensavaccinet och berättade att jag får ganska mycket sammandragningar varje dag. De gör inte ont men det kan bli obehagligt när hela livmodern spänner sig utan att man kan kontrollera det. Well, well!

Egentligen tänkte jag gå på gravidyoga ikväll men just nu känner jag verkligen inte för det, är sååå trött. Men mest hänger det på om jag fortfarande har jätteont i forgarna senare i eftermiddag, lite svårt att ta sig till stan när man knappt kan gå så att säga. :)

IMG_2052

Magens ”look” i måndags – jag har en stooor mage! Ett bevis på att den växer så det knakar är att sf-måttet ökat med 4cm bar på 2-3 veckor. Låt mig utveckla, sf-måttet tar barnmorskan och då mäter hon livmodern och hur den blir större. Tidigare har den växt från 23-24cm på tre veckor men nu senaste två-tre veckorna tog den ett rejält skutt från 24cm till 28cm! Ganska mycket med tanke på att den bara vuxit nån centimeter på samma tid tidigare.

IMG_2071

Apropå att vara gravid! Ovan är en skärmdump från telefonen och en gravidapp – idag går jag in i vecka 30 (idag är jag i vecka 29+0 – 29 fullgångna veckor och 0 dagar)

Puss å hej!

/emma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *